Skoter

En scooter eller moped er et motorisert kjøretøy med to, tre eller fire hjul. En scooter får maksimalt ha et motorvolum på 50cc og en effekt på maksimalt 4 kilowatt. I Norge må man ha fylt 16 år for å kunne kjøre scooter & moped. Motornorway har markedets beste utvalg av scootere av høy kvalitet til rimelige priser!

Vrakpant, registreringsavgift, mva og tollavgift inkludert i leveringspris!

Sett synkende rekkefølge

10 Produkter

per side
 1. Moped Viarelli RS50
  C-058
  Special Price kr 19 990,00 Vanlig pris kr 27 990,00
 2. Moped Viarelli Bravo
  C-081
  Special Price kr 22 990,00 Vanlig pris kr 27 990,00
 3. Viarelli Scrambler
  C-040
  Pris fra kr 30 990,00
 4. Scooter Viarelli Rivetto
  C-036N
  Special Price kr 19 990,00 Vanlig pris kr 25 990,00
 5. Scooter Viarelli GT1
  C-031N
  Pris fra kr 19 995,00
Sett synkende rekkefølge

10 Produkter

per side

Hva slags moped skal jeg kjøpe?

Før du kjøper moped, så er det viktig at du tenker over hva du skal bruke den til. Dersom du f.eks. skal bruke mopeden til å pendle til skole eller jobb, så er kanskje komfort og sikkerhet det viktigste, men om du er 16 år og ønsker å imponere vennene, så er det kanskje design og kulhetsgrad som betyr mest. Dersom du bor i en storby, så kan det være størrelsen på mopeden som er viktigst, da det jo er lettere å manøvrere et kompakt kjøretøy enn et større. Uansett behov, så vil du finne mopeder i de fleste prisklasser og for en variert smak på motornorway.no

Hva koster det å kjøre en moped?

Det korte svaret er at det koster lite. En moped er et svært rimelig alternativ når du skal pendle enten det er til skole eller jobb. Kostnadene til bensin er bagatellmessige, selv med dagens bensinpriser, og velger du en elektrisk moped blir driftskostnadene enda billigere.

Kan jeg ha passasjer på mopeden?

Nei, det kan du ikke.

Hvor fort går en moped?

Uansett hvor fort en moped kan kjøre, og uavhengig av fartsgrensen på veien, så er det ulovlig å kjøre mer enn 45 km/t med moped i Norge.

Må jeg bruke hjelm når jeg kjører moped?

Ja, det må du! I henhold til loven er du nødt til å bruke hjelm ved kjøring.

Hva koster mopedlappen og hvordan får jeg den?

Prisen for å ta førerkort for moped vil typisk ligge rundt 10.000 kr totalt. Først må du ta trafikalt grunnkurs. Dette er et 17 timers kurs som er obligatorisk for alle under 25 år. Kurset er felles for alle de lette førerkortklassene, og gjelder også for de som skal skaffe seg førerkort for bil, motorsykkel, snøscooter eller traktor. Deretter må du ta grunnleggende opplæring. Dette er et obligatorisk grunnkurs med tre timer teori, før du kan begynne med øvelseskjøring på lukket bane. Før du er klar til neste trinn skal eleven og kjørelæreren sammen vurderer hvorvidt eleven er klar for å gå videre. Dette kalles en obligatorisk trinnvurderingstime. Så følger trafikal opplæring: ferdsel i trafikk. Man lærer å kjøre trygt i variert trafikk og utover praktisk kjøring inkluderer trinnet seks timer med obligatorisk sikkerhetskurs. Også her må du ha en obligatorisk trinnvurderingstime. Avsluttende opplæring består av fire timer teori med en teoriprøve og tre timer praksis. Fokuset ligger på sikkerhet og risiko, og du må bestå teoriprøven før du kan begynne å kjøre din moped.

Hva koster en crossmoped?

En crossmoped er generelt noe dyrere enn en vanlig moped. Det finnes et stort utvalg av ulike crossmopeder, så det er viktig å først beslutte seg for hva slags type crossmoped du ønsker deg, og deretter for hvilken pris du er villig til å betale. Vi anbefaler å gjøre grundige undersøkelser for du tar din beslutning.

Kan jeg kjøre moped på sykkelvei?

Nei, det kan du ikke.

Kan jeg kjøre moped på motorvei, europavei eller motortrafikkvei?

Nei, du kan verken kjøre på motorvei eller motortrafikkvei. Noen få Europaveier er klassifisert som vanlige riksveier og her har du lov å kjøre, men du må aldri kjøre mer enn 45 km/t, uansett hvilken fartsgrense det er på veien.

Er det nødvendig å forsikre mopeden?

Alle som kjører på offentlige veier, må ha en ansvarsforsikring som et minimum. Dersom du ønsker litt mer trygghet, så kan du også velge delkasko eller fullkasko. Fullkasko innebærer at du får dekket alle typer kostnader knyttet til skader, også om du selv er skyld i skaden. Det er vanlig med en egenandel for både delkasko og fullkasko. Størrelsen på egenandelen vil som oftest avhenge av prisen på forsikringen, der tommelfingerregelen er at jo høyere pris du betaler for forsikring, desto lavere egenandel kan du slippe av med. Uansett så bør du innhente tilbud fra flere forsikringsselskap, så du har et godt sammenligningsgrunnlag.

Registrering av mopeden

Mopeden må være registrert for at den skal kunne kjøres på veien. Vi registrerer mopeden for deg, og du vil få tilsendt skilt og vognkort fra oss. For at vi skal kunne registrere mopeden din, må du først tegne forsikring. Du får en e-post med informasjon om dette ved kjøp av mopeden.

Moped - Motornorway

Motornorway.no er den norske utgaven av Motorsweden.se, og har solgt scootere på nett siden 2009. Vi er i dag en av Sveriges største aktører, og vi har et stort utvalg av såkalte EU-scootere i alle varianter; cross-scooter, retroscooter, elscooter osv.

Vi produserer vår helt egen scooter: Viarelli, som vi er svært stolte av.  Vi har lang erfaring med å jobbe med motorkjøretøy, og er med i hele prosessen fra produksjon til sluttbruker. Vi kan derfor trygt si at vi står bak våre produkter, og er stolte av hver eneste kjøretøy vi selger.

Miljøbevissthet er også noe vi er stolte av. Vårt utvalg av elscootere blir stadig større og bedre, og vi kan tilby våre miljøbevisste kunder en rekke valgmuligheter. En del av elscooterne er varianter av våre bestselgende bensindrevne scootere, mens andre er helt nye modeller. Våre elscootere finnes i ulike varianter slik at du vil kunne finne en som passer akkurat for deg.

Om du er på utkikk etter god kvalitet kombinert med lav pris, er Motornorway.no stedet for deg. Prisene på våre scootere og elscootere er blant markedets rimeligste når man sammenligner med likeverdige modeller fra andre merkevarer.

Moped, scooter, EU-moped, elscooter, elmoped, kinascooter

Kjært barn har mange navn, og stort sett brukes de ulike navnene på samme type kjøretøy. Scooteren har lenge vært et naturlig framkomstmiddel så snart man har fylt 16 år. Det er det første motoriserte kjøretøyet man får lov å bruke i trafikken, og et tegn på at man nærmer seg alderen der man kan ta førerkort for bil.

Motornorway har selvsagt et komplett sortiment av reservedeler til de kjøretøyene vi selger. Det er betydelig billigere med reservedeler til våre scootere, sammenlignet med reservedeler til for eksempel Yamaha eller Honda. Scooterne våre er også enkle å vedlikeholde og reparere.

Vi leverer raskt og rimelig til hele Norge med unntak av Svalbard og Jan Mayen.